← Scootmaps

Privacybeleid

Wie is verantwoordelijk

Scootmaps wordt beheerd door Roy en Milan (nog niet ingeschreven als bedrijf). Privacyvragen: support@scootmaps.nl.

Tot formele registratie treden wij op als verwerkingsverantwoordelijken voor deze site en de webapp.

Welke gegevens

Bij gebruik van de site of webapp kunnen we verwerken: geschatte locatie (als je die deelt voor routes), routepunten via onze BRouter-proxy, en technische logs (IP, browser) op onze servers.

We slaan een first-party sessie-ID op, bezochte pagina’s, kaartgebruik (inclusief berekende routes met start-/eindpunten en stops, locatiestatus) en globale locatie-snapshots wanneer je locatie deelt — maximaal 90 dagen, alleen zichtbaar voor beheerders. Op de website staat dit standaard aan om Scootmaps te verbeteren (geen ads). In de iOS/Android-apps vragen we één keer om optionele gebruiksstatistieken. We kunnen een aparte presence-ID bijhouden om actieve devices te tellen (ook wie analytics weigert) voor productbeheer — niet voor advertenties.

Als je inlogt met Google slaan we je e-mailadres en profielgegevens op voor je account. E-mails over productupdates staan standaard aan; je kunt ze uitzetten in je profiel. We leggen vast wanneer je toestemming geeft of intrekt.

Op de marketingpagina gebruiken we Vercel Analytics en Speed Insights; kaarttegels via MapTiler.

Doel en grondslag

Routegegevens voor navigatie (uitvoering dienst / gerechtvaardigd belang). Accountgegevens voor inloggen en sociale functies (uitvoering overeenkomst). Productupdate-mails gebruiken je account-e-mail tenzij je ze uitzet in je profiel of via afmeldlinks.

Analytics voor inzicht in gebruik en om routing te verbeteren (gerechtvaardigd belang op de website; toestemming in de native apps). Weigeren in de app betekent geen Scootmaps-analyticscookie. We gebruiken geen Apple App Tracking Transparency / reclame-ID hiervoor.

Bewaring en rechten

Serverlogs bewaren we beperkt. Analytics-sessiedata verwijderen we na ongeveer 90 dagen. Heb je een account, dan kun je die verwijderen in je profiel (dashboard → profiel). Daarmee verdwijnen je account, vrienden en opgeslagen plekken; posts en gedeelde routes kunnen zichtbaar blijven als “[deleted]”. Je kunt ook inzage, correctie of verwijdering vragen via e-mail. Klachten bij de Autoriteit Persoonsgegevens zijn mogelijk.